Gemberthee maken

Gemberthee maken

Methoden om gemberthee te zetten

Er zijn vele methoden om gemberthee te bereiden. De volgende opties zijn de meest voorkomende:

– Het weken van verse geraspte gemberwortel in kokend water gedurende 10 tot 15 minuten (als je de gember vlak voor het weken raspt, zal het meer smaak afgeven aan de vloeistof).

– Het mengen van 1 eetlepel gemalen of gehakte gedroogde gemberwortel met kokend water en dit 10 tot 20 minuten laten trekken. Gedroogde gemberwortel kan ook direct aan kokend water worden toegevoegd. Zeven alvorens te drinken

– Eén stukje gekristalliseerde, fijngehakte of gepoederde gedroogde gemberwortel per kop heet water 5 – 10 minuten laten trekken.

– Een koude infusie maken door 2 theelepels fijngehakte of gemalen gedroogde gemberwortel per kopje koud water en laat het 4 uur of een nacht trekken in de koelkast.

– Doe 1 eetlepel poeder van de gedroogde gemberwortel in een glas ijswater en roer tot het is opgelost, drink het meteen op.

– Om een kop verse gemberthee te maken, schil en hak 2 koppen (of 8 ounces) verse gemberwortel grof. Doe de grof gehakte stukken in een pan met 6 koppen licht gezouten kokend water. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat ongeveer 30 minuten sudderen. Zeef door kaasdoek of neteldoek alvorens te drinken. Hoe langer je kookt, hoe smaakvoller je infusie zal zijn; maar zelfs een infusie die slechts vijf minuten heeft gekookt

voordelen van gemberthee drinken

Gember is een overblijvende plant, met groenachtige bloemen en een roodbruine wortel. Door de schil te schillen komt men bij het goudkleurige vruchtvlees dat kruidig en peperig smaakt. Het sap van deze wortel kan worden gebruikt om brood en gebak op smaak te brengen of om cocktails te bereiden. Gember heeft antiseptische eigenschappen en stimuleert de bloedsomloop, waardoor het bijzonder heilzaam is voor mensen die lijden aan artritispijn. Omdat de wortel vluchtige oliën (gingerolen), shogaol en zingeron bevat, helpt hij bij de afvoer van gifstoffen uit het lichaam door het zweten bij lichamelijke activiteit (bijvoorbeeld lichaamsbeweging) te stimuleren. Het kan dus gewichtsverlies bevorderen. Constipatie , diarree … zelfs misselijkheid: gember reguleert de spijsvertering dankzij zijn anti-emetische eigenschappen , die de productie van zuren in de maag te verminderen. Op die manier kan het symptomen zoals misselijkheid of buikpijn voorkomen of verlichten. Het is ook bewezen dat gemberthee ontstekingsziekten bestrijdt door zijn ontstekingsremmende eigenschappen en is daarom heilzaam voor mensen die lijden aan artritis, reuma en osteoporose

Conclusie: gemberthee biedt een groot aantal voordelen die vooral gewaardeerd worden door sporters en mensen met pijntjes en kwaaltjes. Het is een efficiënte behandeling voor diarree, misselijkheid, overgeven, hoesten, verkoudheid en griep. Gemberthee helpt ook de symptomen bij zwangerschap te verlichten. Mensen die last hebben van maagproblemen kunnen het beste een kopje per dag drinken tussen de maaltijden door.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *